Derfor er C-vitamin viktig for å bekjempe og forebygge forkjølelse

Det er vanlig å ta en stor dose med C-vitaminer når vi kjenner at en forkjølelse er på vei. Dette har blitt gjort i lang tid, og har for de fleste en veldig god effekt, både på symptomene og varigheten av sykdommen. Men vet vi hvorfor akkurat dette vitaminet er så bra for immunforsvaret vårt?

Virus i luftveiene, eller forkjølelse, er den vanligste virusinfeksjonen vi blir utsatt for. De fleste av oss får dette, i større eller mindre grad, flere ganger i året. Det finnes godt over 200 forskjellige forkjølelsesvirus. Kroppen vår danner antistoffer etter en slik infeksjon, som igjen vil gjøre det vanskeligere for det samme viruset å kunne angripe på nytt. Men ettersom det finnes så mange forskjellige typer av disse virusene, vil man dessverre få forkjølelse gang på gang. Ester-C® gir oss muligheten til å både redusere antall infeksjoner og styrken på dem.

C-vitamin mot virus

C-vitamin bidrar til å styrke immunforsvaret vårt ved å støtte ulike cellulære funksjoner, og er en støttespiller for mange av kroppens byggeklosser. Ester-C® jobber i de hvite blodlegemene, hvor det største forsvaret mot virus og bakterier foregår. Det har også vist seg at Ester-C® gir de hvite blodlegemene en bedre styring på hvor de spesifikt skal jobbe, slik at ikke kroppen angriper sine egne friske celler, men går etter inntrengerne. Ester-C® er unikt ved at det holder seg i de hvite blodcellene i 24 timer, noe som gir ekstra beskyttelse mot skadelige angrep. Vi vet at hvite blodlegemer med et høyt nivå av C-vitaminer er mer motstandsdyktige enn de med et lavt nivå, og vet med det hvor viktig det er å tilføre nok C-vitaminer til kroppen. Ester-C® er med på å styrke immunforsvaret vårt, slik at virus får mindre fotfeste. Det gjør at vi kan hindre et utbrudd, eller gjøre utbruddet svakere, og vi vil få en kortere sykdomsperiode med mildere symptomer. Flere studier kan fortelle oss om færre sykdomstilfeller og kortere sykeleier. I en studie gjort på tilsammen 700 personer (*), viste resultatet en redusering av forkjølelsessymptomer i testgruppen på hele 85%, sammenlignet med kontrollgruppen,  dette etter store doser av C-vitamin.

Dette er unikt med Ester-C®

C-vitamin som Ester-C® er vannløselig og en overdose vi ikke nødvendigvis gi en bedre effekt. Det kroppen ikke har behov for vil skilles ut via urin, men på sin vei gjennom rensesystemet vårt kan Ester-C® suges opp igjen. Dette kalles reopptak og skjer i nyrene om plasmakonsentrasjonen av vitaminet er lav. Det betyr altså, hvis kroppen har behov for C-vitamin vil mindre bli skilt ut og mer bli værende igjen i systemet vårt. I tillegg er det påvist at Ester-C® lagres lengre i kroppen enn vanlig C-vitamin (askorbinsyre) og er med det en viktig støttespiller for en frisk og sunn allmennhelse. Nivået av C-vitamin vil automatisk reduseres ved infeksjoner, stress og hard trening. Derfor er det viktig å ta tilskudd for hele tiden å ha et høyt og stabilt nivå av C-vitamin i kroppen.

1 om dagen er nok!