Hvorfor trenger jeg tilskudd av C-vitamin?

C-vitamin er et viktig vitamin som kroppen ikke produserer selv, og som må tilføres via mat eller tilskudd. Dette vitaminet har mange gode egenskaper og er bra for både jernopptak, immunforsvar og for energinivået vårt.

Ester-C® lagres lenger i kroppen enn vanlig askorbinsyre og det holder å ta dette tilskuddet en gang per dag. Når C-vitaminet finnes i mage og tarm, kan dette omdanne jern til en form som er enklere for kroppen å ta opp. Ester-C® hjelper deg til å opprettholde et godt og sterkt immunforsvar, spesielt fordi det holder seg i cellene i 24 timer. For kvinner er C-vitamin spesielt viktig for å forhindre lave nivåer av jern. Ester-C® øker opptaket vårt av jern. Røykere har også en stor effekt av C-vitaminer, da de omsetter dette raskere enn andre.

Viktige egenskaper ved Ester-C®

C-vitamin er mest vanlig å innta for å styrke immunforsvaret og for å forebygge eller dempe en forkjølelse. Men dette vitaminet er viktig for mange flere funksjoner i kroppen og noen av dem vil kanskje overraske deg:

 • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
 • C-vitamin styrker immunforsvaret vårt.
 • C-vitamin bekjemper og forebygger virusinfeksjoner.
 • Bidrar til nervesystemets normale funksjon.
 • Bidrar til produksjon av kollagen, som igjen er en viktig byggekloss for hud, knokler, blodårer, brusk og tannkjøtt. I tillegg lysner og jevner den ut huden.
 • C-vitamin er en viktig del i dannelsen av kollagen som er med på å holde huden stram. I tillegg er dette en av våre mest potente antioksidanter, som er med på å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler skader huden og gjør den eldre raskere.
 • Regenerer E-vitamin. E-vitamin går fra antioksidant til oksidant i kroppen, men C-vitaminet vil regenerere denne til igjen å bli en antioksidant, hvor den da kan benyttes på nytt.
 • Bidrar til normal energiomsetning i kroppen(forbrenning).
 • C-vitaminet er et naturlig antihistamin og vil bidra ved mildere allergier.
 • Studier viser at C-vitaminer er med på å bekjempe parasitter. I tillegg ser vi et lavere toksinnivå ved bruk av parasittmedisiner, hvis dette kombineres med vitamin-C.
 • C-vitamin er en kraftig antioksidant som beskytter lever og nyrer lokalt.
 • C-vitamin er sammen med E-vitamin, kobber og sink, med på å bremse utviklingen av grå stær og AMD(aldersrelaterte øyetilstander).
 • C-vitamin kan bidra til å forebyggehjerte -og karsykdommer.
 • Sædceller trenger C-vitaminer for å overleve og bevege seg. Kombinerer du dette med Sink vil sannsynligheten for positive resultater bli enda større.

I de mørke månedene er det enda vanskeligere å tilføre nok C-vitamin gjennom kosten. Da er tilgangen til sitrusfrukter og andre c-vitaminholdige grønnsaker lavere. Uansett bør vi tilføre C-vitaminer via tilskudd hele året. 500 mg. per dag på sommerhalvåret, og 1000 mg. per dag i de mørkeste månedene. C-vitaminer har størst effekt sammen med andre vitaminer og mineraler. Husk at vi ikke produserer dette naturlig og vi er avhengig av å tilføre dette selv. Ester-C® er unikt fordi det forbli i cellene våre i 24 timer og bør da bare inntas èn gang per dag.

1 om dagen er nok!